VILLA TRÈS JOLIE

Très Jolie is a classic villa captivating with its originality, emphasized by timeless stucco details in the form of sublime rustication and cornices.

The characteristic feature of the well-thought-out, optimal spatial arrangement of the villa is the openness of the rooms, which connect functionally with each other. On the 65-square meter ground floor, there is a technical area that includes a double garage, storage space, a boiler room with a laundry facility, and space for built-in wardrobes. The garage has a side entrance. That way, approaching the building frontwards, we see a decorative window and not the entrance gate. This solution is ideal for investments on wide plots, allowing cars to drive in and out in an unconstrained way.

The entrance to the building leads through a vestibule with sliding glass doors in French style. It also offers additional space for a handy wardrobe or a comfortable seat. The lobby features a beautifully exposed staircase and can be enriched with an effective chandelier, as it is partly two-story. The ground floor consists of a study room, a toilet and a large wardrobe for outerwear, shoes and handbags.

The living area includes a spacious kitchen with an island and direct access to a pantry, a large dining room (8-12 people), and a living room. On the border of these two spaces, there is room for a fireplace. Depending on your preferences, it can be a modern, minimalist corner fireplace or a fireplace with a classic-style portal. The 30 square meter living room can be freely arranged and equipped. The whole day zone has a direct exit to the external terrace through numerous high windows, which at the same time provide beautiful daylight to the interior.

The first floor of the Trés Jolie villa is above 150 m². It has a master bedroom and three children’s bedrooms. The master bedroom has direct access to the terrace above the garage, a large wardrobe, and a bathroom. Two of the children’s bedrooms, with an area of nearly 26 m², are located symmetrically on the building’s sides. The third one, with an area of 22 m², is located centrally. It has a large window with a garden view, which compensates for its slightly smaller size. Each bedroom has space for studying, a comfortable 1.6-meter wide bed, and space for a large built-in wardrobe. Children’s bedrooms share a bathing room with a beautifully exposed, freestanding bath, a shower, double sinks, and a toilet. The simple and carefully planned layout of the upstairs bedroom creates additional arrangement possibilities. This makes personalization much easier and helps us meet investors’ specific expectations at the same time.


FINISHING MATERIALS

Exclusive villa Très Jolie has no basement and has been designed in traditional brick technology. It is possible to adapt its foundation to the geotechnical conditions of the land. Structural tiles or silicate blocks can serve as the base material of the building, while mineral wool or high-quality polystyrene can be used for its insulation. To achieve a fine-grained finishing of the plaster, we recommend the latter one as it allows to obtain a much smoother and even surface.

The building facade’s finishing is high-quality mineral colored plaster, and all stucco details are performed in lightweight technology. Exquisite rustication on the ground floor of the building elegantly matches the arched window lintels, creating a unique ornament surrounding subtle window bands with a classic keystone. Also, sculpted, richer rustication has been designed on the building’s corners, forming a perfect harmony with decorative fall pipes. Moreover, a classic, triangular tympanum in the central part of the building together with round, grooved columns supporting the roof above the main entrance, adds additional aesthetic value. Windows in this catalog design have Viennese muntin bars. They introduce a division, making large glass surfaces look very delicate.

The material used for stairs finishing in the main entrance and for the terrace creates a direct composition with the facade. It is a natural limestone that works very well on flat surfaces, and its warm color harmonizes perfectly with the color of the building. However, please bear in mind that the most recommended natural resource for the terrace is granite. It is the only material that will allow this surface to remain unchanged, with minimal maintenance effort.

One of the key elements of this exclusive house is its 35-degree roof, finished with French tile that perfectly imitates a natural slate. Other roof modules require flashing. They include, among others, roof dormers, which illuminate the attic. The building’s gutters are part of the upper cornice, which makes them invisible. Fall pipes, on the other hand, are a decorative element integrated into the crowning cornice.

The villa’s classic architecture has been refined with forged balustrades on the French balconies. Besides, the balcony above the entrance and the terrace above the garage both have stylish balusters that give the building a strong, more palatial expression. The representative entrance with a double-leaf, distinctly glazed door encompasses sophisticated forged elements. The door’s slightly arched lintel makes for the noble character of the building introduced by its windows.

During the design work on the villa, we devoted our attention to its immediate surroundings as well. In front of the building, we designed a convenient driveway with a roundabout, the center of which has been filled with a composition of round boxwood shrubs. The same green theme also appears on both sides of the building’s entrance, giving it an original charm. The driveway surface is a high-quality granite cube arranged in interpenetrating Roman arches, which complement perfectly this type of classic architecture.

The garden lawn, interspersed with flowering shrubs, perennials, and decorative grass, allows you to enjoy the surrounding greenery throughout the year. Also, for investors who are keen on having a barbecue in the spring and summer, we offer a freestanding fireplace. It will also make cool autumn evenings warmer and more pleasurable. Near the fireplace, there is a paved area designed as a relaxation zone with comfortable, soft armchairs.


BUILDING INFORMATIONS

USABLE SPACE:300 m²
TECHNICAL SPACE:65 m²
BUILDING AREA:263 m²
MIN. PLOT DIMENSIONS:22 x 32m
RIDGE HEIGHT:12m
ROOF ANGLE:35 degrees
LIVING SPACE:living room, dining room, kitchen, study room, wardrobe
BEDROOMS:4 on the first floor + 1 guest room on the ground floor
BATHROOMS:2 full bathrooms + 1 toilet
ADDITIONAL FACILITIES:overground terrace, balcony from the front, pantry in the kitchen, comfortable laundry room

I want to receive a functional layout of this project

please fill in all fields

captcha